Investovanie do bývania - oplatí sa hneď alebo čakať?

Investovanie do bývania - oplatí sa hneď alebo čakať?

Oplatí sa investovanie do bývania.? Táto téma je pre mnohých veľmi aktuálna, pretože sa často stretávam s otázkou, či sa oplatí investovať hneď alebo čakať. V tomto článku Vám predstavím niekoľko faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri rozhodovaní sa o investovaní do bývania.

Investovanie do bývania - áno alebo nie?

Investovanie do bývania môže byť veľmi zaujímavou možnosťou, ak máte dostatok finančných prostriedkov a ste si istí, že chcete zostať v danom meste alebo lokalite na dlhšiu dobu. Ak máte napríklad dostatok peňazí na kúpu nehnuteľnosti a chcete ju prenajímať, môžete získať pravidelný príjem z nájmu. Okrem toho, ak sa rozhodnete pre investovanie do bývania, môžete získať aj financovanie od banky, pretože nehnuteľnosť bude slúžiť ako záruka.

Na druhej strane, ak si nie ste istí, či chcete zostať v danom meste alebo lokalite na dlhšiu dobu, môže byť investovanie do bývania rizikové. Ak sa rozhodnete pre predaj nehnuteľnosti, môžete sa stretnúť s problémom, že ju nebudete môcť predať za cenu, ktorú ste očakávali. Okrem toho, ak sa rozhodnete pre kúpu nehnuteľnosti na hypotéku, môžete sa dostať do finančnej tiesne, ak sa Vaša finančná situácia zhorší a nebudete schopní splácať hypotéku.

Ako sa rozhodnúť?

Ak sa rozhodnete pre investovanie do bývania, mali by ste zvážiť niekoľko faktorov. Prvým faktorom je Vaša finančná situácia. Mali by ste si overiť, či máte dostatok finančných prostriedkov na kúpu nehnuteľnosti a na jej údržbu. Okrem toho, mali by ste zvážiť aj Vaše plány do budúcnosti. Ak plánujete zmeniť prácu alebo sa presťahovať do iného mesta, môže byť investovanie do bývania rizikové.

Ďalším faktorom, ktorý by ste mali zvážiť, je stav trhu s nehnuteľnosťami. Ak je na trhu veľa nehnuteľností, môže byť ťažké nájsť kupujúceho alebo prenajímateľa. Na druhej strane, ak je dopyt po nehnuteľnostiach vyšší ako ponuka, môžete získať vyššiu cenu za predaj alebo prenájom.

Na záver by som Vám odporučila, aby ste si dôkladne premysleli svoje rozhodnutie a zvážili všetky faktory. Ak sa rozhodnete pre investovanie do bývania, môže to byť veľmi zaujímavá a výnosná možnosť. Ak sa však rozhodnete prečkať a počkať na lepšiu príležitosť, môže to byť tiež rozumné rozhodnutie.

Zuzana Vávrová
Autor: Zuzana Vávrová

Dobrý deň,

volám sa Zuzana Vávrová, v realitách pôsobím od roku 2014. Aj moje predchádzajúce pracovné aktivity boli spojené s úctou a profesionálnym prístupom ku klientom.

Práca realitného makléra ma skutočne baví a snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni, všetko s jasným cieľom. Predať vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k vašej plnej pokojnosti.

Aby som tu prezentovala, že keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Prosím, prečítajte si moje tipy a články, verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér. Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta, taktiež dbám na svojom dobrom mene a povesti.

Ak ste sa dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám.

Vďaka veľa zrealizovaným predajom Vám môžem ponúknuť svoje skúsenosti na realitnom trhu, individuálny prístup a profesionálne služby.

Rada Vás prevediem predajom aj Vašej nehnuteľnosti.

 

Teším sa na spoluprácu. 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov