Vyššie poplatky na Katastri od 01.04.2024

Vyššie poplatky na Katastri od 01.04.2024

Od 1. apríla 2024 sú v platnosti nové výšky poplatkov za služby Katastra nehnuteľností. 

Táto zmena môže mať významný dopad na všetkých, ktorí plánujú kúpu, predaj alebo inú zmenu vlastníctva nehnuteľnosti. O koľko?

Prehľad nových poplatkov

Pripravte sa, že za zápis nového majiteľa, konkrétne Návrh na začatie konania o povolení vkladu práva nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností vzrástol poplatok z pôvodných 66,-€ na 100,-€. 

V prípade elektronického podania stúpol z 33,-€ na 50,-€.

A to nie je všetko, napr. Splnomocnenie – pri ktorom správny orgán vyberie poplatok vo výške 266 eur, ak účastník konania pri doručení návrhu na vklad do katastra nehnuteľností žiada rozhodnúť o vklade urýchlene do 15 dní, sa zvýšil z pôvodných 266,-€ na 300,-€

Dôležité je vedieť, že výška poplatkov sa bude odvíjať od typu nehnuteľnosti a charakteru právneho úkonu.

Čo to znamená pre vás

Zvýšenie poplatkov na Katastri nehnuteľností môže znamenať viaceré výzvy, ale aj príležitosti.

Dobrou správou je, že pri kúpe alebo predaji nehnuteľnosti cez realitnú kanceláriu, majú tieto poplatky kancelárie zahrnuté v provízii. To znamená, že zvýšenie týchto poplatkov nemá žiadny negatívny dopad na predávajúceho či kupujúceho.

Či už máte v pláne investovať do nehnuteľnosti alebo ste na ceste predávať, je kľúčové byť informovaný a pripravený na nadchádzajúce zmeny. Spolu prejdeme cez všetky potrebné kroky hladko a bez stresu. ?

Vaše realitné ciele sú na dosah ruky, aj napriek zmenám na katastri.                                                     

Zuzana Vávrová, Váš spoľahlivý partner v realitách.

 

 

 

 

Zuzana Vávrová
Autor: Zuzana Vávrová

Dobrý deň,

volám sa Zuzana Vávrová, v realitách pôsobím od roku 2014. Aj moje predchádzajúce pracovné aktivity boli spojené s úctou a profesionálnym prístupom ku klientom.

Práca realitného makléra ma skutočne baví a snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni, všetko s jasným cieľom. Predať vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k vašej plnej pokojnosti.

Aby som tu prezentovala, že keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Prosím, prečítajte si moje tipy a články, verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér. Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta, taktiež dbám na svojom dobrom mene a povesti.

Ak ste sa dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám.

Vďaka veľa zrealizovaným predajom Vám môžem ponúknuť svoje skúsenosti na realitnom trhu, individuálny prístup a profesionálne služby.

Rada Vás prevediem predajom aj Vašej nehnuteľnosti.

 

Teším sa na spoluprácu. 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov